Welkom


Samen in zorg groeien!

Merlijn wil jonge kinderen van 0 tot 6 jaar met zorgbehoeften die ontstaan vanuit een meervoudige beperking en/of autismespectrumstoornis zo veel mogelijk kansen geven om zich in alle domeinen van hun leven te ontwikkelen.

De kinderen zijn voor ons het vertrekpunt en samen met de ouders werken we aan de groei van hun kind met extra noden. We bieden hierbij intensieve ondersteuning op pedagogisch, therapeutisch en medisch vlak.

We zijn een hartelijke en warme organisatie die streeft naar gelijkwaardigheid en diversiteit.

Onze volledige missietekst kan je hier lezen.

In Merlijn

Merlijn is een dynamische voorziening, neem hier eens een kijkje!

Facebook

3 weeks ago

🌻🌞De 𝔃𝓸𝓶𝓮𝓻𝓿𝓪𝓴𝓪𝓷𝓽𝓲𝓮 is al volop bezig, op Merlijn hebben we er alvast van genoten! Aan iedereen nog een fijne vakantie gewenst 🌞🌻 #zomer #vakantie #merlijnvzw ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 month ago

Zorgtoeslagperikelen: is er perspectief op verbetering?Aanvragen en herzieningen voor de Zorgtoeslag-Groeipakket verlopen allesbehalve vlot. Gezin en Handicap trok al vaker aan de alarmbel. Een verdere automatisering van de procedure en een uitbreiding van de ploeg van evaluerende artsen, zijn verdienstelijke pogingen om dossiers sneller af te handelen. Om nog efficiënter te kunnen werken, werd zopas een nieuwe procedure voor de evaluatie van de ondersteuningsnood in het leven geroepen. Voor vijf doelgroepen kan nu de evaluatie sneller en voor een langere termijn uitgevoerd worden: kinderen met ADHD en/of ASS met een normale tot zwakke begaafdheid, kinderen met een mentale retardatie, kinderen met een mentale retardatie én ADHD en/of ASS, kinderen met diabetes type 1 en kinderen met visusstoornissen of gehoorstoornissen.In onze zomernieuwsbrief vertellen wij hier meer over. Krijg je deze nog niet? Je kunt je gratis inschrijven via gezinenhandicap.us11.list-manage.com/subscribe?u=3908960dc5cc4d9262c44843c&id=42d6b9a723 ... See MoreSee Less
View on Facebook


 

Getuigenissen van ouders

”Wanneer je als ouder geconfronteerd wordt met een kindje met een beperking, neemt je leven plots een heel andere wending. Je ervaart de nood aan deskundige begeleiding en gaat op zoek naar een veilige, geborgen plek. Een plek waar je je kindje zorgeloos kunt toevertrouwen aan mensen die elke dag met hart en ziel voor je kindje klaarstaan.”

getuigenis van een ouder.


Meer getuigenissen


Op alle teksten en beelden van deze website berust het copyright bij Merlijn vzw. Er mag niets zonder toestemming van Merlijn vzw worden gekopieerd of gebruikt.