Muzieksessie

with Geen reacties

MUZIEKSESSIE

Iedere week kunnen onze kindjes van Merlijn genieten van de muzieksessie. Hieronder vind je de liedjes terug die dan gespeeld worden. We hebben per liedje kort omschreven wat we dan doen en waarop we de nadruk leggen. Veel zing- en dansplezier!

 

Liedje 1

Dit is het eerste liedje van de muzieksessie. We begroeten alle kinderen, leggen de nadruk op hun eigen naam. Vb.: Jan, jij bent Jan, Dag Jan (hierbij kan je zwaaien). Wacht op reactie van je kindje: lachen, oogcontact maken, dag zwaaien, dag zeggen.

 

Liedje 2

Tijdens dit liedje gaan we met een knuffel bewegen op het lichaam van je kindje in het ritme van de muziek. Als het liedje stopt, stop je ook met bewegen. Wacht dan even op reactie van je kindje: oogcontact maken, lachen, geluid maken, reiken, … Reageer hierop door het liedje en de bewegingen te herhalen.

 

Liedje 3

We tonen de bewegingen die je hoort tijdens het liedje. Het is de bedoeling dat je kindje deze bewegingen gaat imiteren. Doet je kindje dit niet spontaan, voer de bewegingen dan samen uit.

 

Liedje 4

Tijdens dit liedje krijgt iedereen een sjaaltje, maar dit kan je evengoed met een handdoek zijn. We draaien hiermee rond op het ritme van de muziek, eerst traag daarna snel.

Hoor je STOP, dan stop je met bewegen. Zodra de muziek terug begint, start je ook terug met zwaaien.

 

Liedje 5

Bij dit liedje leggen we nadruk op de verschillende lichaamsdelen. Je kan kriebelen met je handen, maar ook met een pluimpje, blaadje, …

 

Liedje 6

Voordat dit liedje start, laat je je kindje kiezen uit 2 muziekinstrumenten. Je kindje kan kiezen door naar het instrument te kijken, te reiken, te wijzen of het te benoemen.

Zodra de muziek start, maken we samen muziek. Wordt er STOP gezegd, stop je ook even met muziek maken. Spoor je kindje aan ook te stoppen, dit kan je doen door je hand als een stopteken omhoog te houden, stop te zeggen of het muziekinstrumentje mee stil te houden. Begint het liedje opnieuw, mag je terug muziek maken.

 

Liedje 7

Dit is het laatste liedje van de muzieksessie. We zeggen dag en zwaaien naar elkaar. We eindigen natuurlijk met ‘bikke bikke baan, het is gedaan’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *